2019. május 23., csütörtök
Dezső

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Két kupa Barcelonából

2011. április 24., 12:23 [fehervar.net] L. M., fotó: Országos Musical Kurzus

Kategóriájában az első helyen végzett, és a legjobb előadóknak járó díjat is elnyerte az Országos Musical Kurzus fiatal csapata a 25. Barcelona Dance Award fesztiválon, ahol huszonhét ország 1300 versenyzője mérte össze tudását.


A nyertes csapat

Április 21-25. között zajlik a 25. Barcelona Dance Award, Európa egyik legnagyobb és legfontosabb amatőr táncos eseménye, amelyről két kupával térhetnek haza a magyar fiatalok, hiszen a musical kategóriában az első helyen végeztek, és a legjobb előadóknak járó díjat is elnyerték.

Számos hazai siker és fesztiváldíj után most nemzetközi szinten mérettették meg magukat, egy új produkcióval, amelyben Elton John és Tim Rice Aida című musicaljének két részletét adták elő, angol nyelven, látványos koreográfiával. Mivel a társulat folyamatosan "fiúhiánnyal" küzd, meghívták a csapatba a Musical TáncStúdió három táncosát is, így összesen 17 versenyző – Bátai Eszter, György Petra, György Szaffi, Hergovics Gergő, Huszár Vivien, Juhász Vanda, Kálmán Henrietta, Kálmán Petra, Katona Klaudia, Mándy Zsófia, Pálkerti Lilla, Radanovics Ivett, Sajni Zóra, Szabó Bernadett, Szabó Gábor, Szabó Nóra és Szóka Roland – volt részese a sikernek a felkészítő művészek, Szabó Szilvia énekművész és Szakál Attila koreográfus-rendező mellett; az "ütős" jelmezeket pedig Kis Katalin készítette.

A spanyolországi verseny roppant népszerű a műfaj kedvelői között: évek óta közel harminc ország táncosai, csoportjai vesznek részt rajta, és a produkciókat a fődíj mellett számos további díjjal ismerik el. Az évek során a versenykategóriák folyamatosan bővítették, így került be a musical és a zenés színház is – ide nevezett be az egyelőre még a fehérvári színeket is képviselő magyar csapat, amely idén nyártól azonban már Veszprémben működik tovább.