2019. május 23., csütörtök
Dezső

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Díjözönnel zárult az énekverseny

2011. május 08., 23:59 [fehervar.net] L. M.

Az eddigi legerősebb "felhozatalú" versennyel búcsúzott Fehérvártól a Musical Bajnokság: az eredetileg meghirdetett egy fődíj helyett ötöt adtak át az országos musical énekverseny végén. A bajnokságot jövőre már Veszprémben rendezik meg.


Profi produkciókat láthattunk
(Halasi Bianka és Somotovszki Gergő
az Ördögi táncban)

Idén szerencsére elkerülték a versenyt azok a dilettáns jelentkezők, akik az elmúlt években alaposan próbára tették a zsűri és a közönség idegeit, ennek ellenére a jelentkezők száma magasabb volt, mint tavaly: hetvenöten neveztek be az idei megmérettetésre, 61 egyéni produkcióval és 17 duettel. Most a fiúk száma is magasabb volt a szokásosnál, hiszen 24-en képviselték az erősebb nemet. A zsűrit idén is Feke Pál musicalszínész vezette, a további ítészek Szabó Szilvia énekművész és Szakál Attila koreográfus-rendező voltak.

A zsűrit meglepte az erős felhozatal: eredetileg 15-20 énekest, illetve duót terveztek a döntőbe juttatni, de mivel a versenyzők rengeteg kiemelkedő produkciót mutattak be az elődöntőn, végül húsz szólistát és hét duettet tartottak döntőre érdemesnek. A döntő után is nehéz helyzetben volt a zsűri, hiszen nehéz volt különbséget tenni a remek produkciók között - végül azt a döntést hozták, hogy az eredetileg meghirdetett egy fődíj helyett öt versenyzőnek adták át az idei, sorrendben VI. Országos Musical Kurzuson való ingyenes részvételre jogosító oklevelet, és természetesen minden kategóriában hirdettek dobogósokat:


László Kata egyéniben és duettben is dobogós lett

Children kategória:
I. Szabó Bálint
II. Saifi Claudia
III. Dani Mátyás
Különdíj: Lakatos Roberta

Junior kategória:
I. Belányi Tímea
II. László Kata
III. Nagy Kata

Felnőtt I. kategória:
I. Horváth Cintia
II. Török Tamás
III. Tóth Jonatán
III. Porzsolt Éva

Felnőtt II. kategória:
I. Szabó Réka
II. Ujj Viktor

Duett kategória:
I. Horváth Cintia - Magyar Szilvia
II. László Kata - László Attila
III. Porzsolt Éva - Pethő Dorottya

A fődíjat Belányi Tímea, László Kata, Horváth Cintia, Török Tamás és Tóth Jonatán vehette át a zsűritől.


Török Tamás a Gethsemane című dalt
énekelte az elődöntőn

Ha lett volna közönségdíj, azt minden bizonnyal Török Tamás kapta volna, hiszen az ő elődöntős produkcióját óriási ovációval és szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg a közönség. Bár az álmoskönyv szerint nem szerencsés a zsűrielnök kedvenc dalaival előállni ezen a versenyen, hiszen azokat Feke Pál a szokásosnál alaposabban veszi górcső alá, a 20 esztendős pécsi versenyző mégis ezek egyikét, a Gethsemane című dalt énekelte a Jézus Krisztus Szupersztárból, és azonnal megnyerte magának a közönséget - sőt, Szakál Attila is megjegyezte, hogy ezt a dalt hazánkban valószínűleg csak Feke Pál és Török Tamás tudja ilyen kiválóan előadni.

Fotók az elődöntőről:
Fotók a döntőről: