2021. szeptember 26., vasárnap
Jusztina

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Téli tárlat és vásár

2009. november 20., 21:19 [fehervar.net] G. I.

December 18-ig látható a Pelikán Galériában a Székesfehérvári Művészek Társaságának hagyományos csoportos téli tárlata. A kiállításhoz vásár is kapcsolódik: a kiállított képek műtermi áron vásárolhatóak meg.

"Minden alkalommal elcsodálkozom a kortárs képzőművészet anyaggazdagságán. Ilyenkor általában féltékeny is vagyok, hiszen a médiumok sokasága a teremtés kimeríthetetlen szabadságával kecsegtet, ami az írás hagyományos világával szemben egy önmagát állandóan megújító ígéretnek tűnik. Ebben az értelemben a képzőművészet a mitológiai Hydrára emlékeztet, akinek nincs meghatárotott alakja: ha az egyik feje elpusztul, mindig nő egy újabb" - mondta a tárlatot megnyitó Nemes Z. Márió író, kritikus, aki beszédében a képzőművészet és az irodalom között keresett párhuzamokat.

A tárlathoz hagyományosan vásár is kapcsolódik: a kiállított művek műtermi áron vásárolhatók meg az alkotóktól az adventi hétvégéken, szombati és vasárnapi napokon 9-17 óráig. A kiállított művek jegyzéke és árai a Pelikán Galéria honlapján tekinthető meg.