Kulissza

Újra Anconai szerelmesek

2016. július 16.   Göbölyös Imre   Videó

Nyár, napsütés, szerelem, a hatvanas évek olasz slágerei minden mennyiségben. A következő színházi évad nagy sikerének ígérkezik az Anconai szerelmesek című zenés vígjáték újragondolt változata, Lendvai Zoltán rendezésében. A darab tucatnyi szereplője közül kettővel, Váradi Eszter Sárával (Dorina) és Keller Jánossal (Luigi) beszélgettünk. Kevés olyan hazai színház van, amelyik ne mutatta volna be az Anconai szerelmeseket. Némelyik akár többször is: Fehérváron már harmadszor tűzik műsorra, Keller János az egyetlen színművész, aki mind a három fehérvári produkcióban játszik, ezért kértük őt interjúalanynak.  Váradi Eszter Sára most először játszik a darabban: kedvenc országa Olaszország, és épp a napokban járt ott nyaralni, ezért aztán nem volt kérdés, hogy őt is faggatjuk a produkcióról.

Videó: Göbölyös Imre

 

Anconai szerelmesek

A történet helyszíne egy Adria-parti olasz kisváros, Ancona. Egy panzió és egy cafeteria alkotja az életút és a pályaválasztási kilátások horizontját. E helyütt él a jómódú, a szerelem örömeit igen kedvelő, azt főként a házvezetőnőjével, Dorinával (Váradi Eszter Sára) gyakorló Don Tomao Nicomaco (Hirtling István) az eladósorba került leányával, Luciával (Törőcsik Franciska), a szomszédjában Agnesével, a magányos panziósnővel (Varga Mária) és a közepesnél valamivel gyérebb vendéglátóipari szenvedéllyel megáldott cukrászdatulajjal, Giovannival (Ágoston Péter / Lábodi Ádám). Történetünk elején Nicomaco úr fölfogad egy vándormuzsikust, bizonyos Luigit (Keller János), aki énekelni tanítja a korosodó Tomaót, és hegedülni Luciát – de a hegedűórák egy szempillantás alatt pásztorórákká változnak. Majd betoppan egy halmozottan hátrányos helyzetű ifjú milliomos, Lucrezio (Andrássy Máté), aki élete nagy szerelmének elvesztését próbálja egyre masszívabb alkoholadagokba fojtani – millióit pedig Nicomaco úr tervezi megkaparintani aképpen, hogy hozzádja leányát, akit Giovanni is nagyon szeretne elvenni, hogy a hozományból végre megnyithassa az éttermet, amire évek óta vágyik. A bonyodalmakat fokozza Viktória, a szalámis szendvicsekkel gazdagon megrakott szegedi honleány (Varga Lili), aki születendő gyermekének olasz nemzőapját próbálja fellelni a kisvárosban, és akibe Nicomaco úr halálosan beleszeret. Mindez a hatvanas-hetvenes évek legendás olasz életérzésével átszőve. Szerelem szerelem, bonyodalom bonyodalom és sláger sláger hátán: a vérbő komédiát ugyanis az olasz slágeripar legismertebb dalai tarkítják, Fábri Péter dalszövegeivel, igazi nyáresti szórakozást ígérve. A Vörösmarty Színház ízelítője az előadásból »
Ajánljuk figyelmükbe 2011-es képeinket és videóinkat a korábbi Anconai szerelmesekről: Így készült az Anconai szerelmesek »
Így készült az Anconai szerelmesek