Szabad tér

Velencei Esküvőkorzó másodszor is, sztárokkal

2020. január 30.  

A tavalyi sikeres nyitórendezvényt követően 2020. február 8-án, szombaton immár második alkalommal várja a jegyespárokat és az érdeklődőket a Velencei Esküvőkorzó. Az eseményről ma tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Igari Balázs főszervező és Varga Balázs színművész, ceremóniamester.

Szabad tér

Öröméneklés a Primaverával

2019. december 8.  

Karácsonyi öröméneklésre invitál a Primavera Kórus 2019. december 13-án, pénteken 17 órára a Viktória Rehabilitációs Központba. Szeretettel várják mindazokat, akik szívesen énekelnek karácsonyi dalokat meghitt, családias hangulatban a kórussal együtt. Belépődíj nincs, egy kistányér házisüteményt örömmel elfogadnak.

Szabad tér

Döntőjéhez érkezik a szépségverseny

2019. május 28.  

Június 2-án, vasárnap rendezik meg Velencén, a Velence Resort & Spa-ban a Miss Alpok Adria & Megye Szépe 2019-es hazai döntőjét. A döntő közönsége az ország különböző megyéiből érkezett 13 versenyzőt láthat: a verseny első három helyezettje jut tovább a nemzetközi versenyre.

,

Szabad tér

Matulások osztály­találkozója

2019. május 21.  

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban neves színművészek igen jó hangulatú „osztálytalálkozójával” ért véget a Szabó Magda műveit népszerűsítő, nagy érdeklődést kiváltó sorozat. A zárórendezvényre az előzetes regisztrációk alapján az olvasóterem már hetekkel korábban megtelt. Ami nem csoda, hiszen az Abigél máig Szabó Magda egyik legnépszerűbb regénye.

Kulissza, Szabad tér

Ne féljetek az öregedéstől! – Piros Ildikó titkai

2019. január 15.  

Abigél titkai című önálló estjével járt Fehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész. Az esten töredékeket villantott fel Szabó Magda életművéből.

Szabad tér

Ajándékcsomagok a kéklámpásoknak

2018. december 24.  

Több székesfehérvári szervezet összefogásának köszönhetően december 24-én ajándékot kaptak a szentestén is szolgálatban levő tűzoltók, mentők és a megyei kórház sürgősségi osztályán dolgozók.

,

Kulissza, Szabad tér

„A balettet nem érteni, érezni kell”

2018. október 10.  

Első triple build-estjét mutatja be a Székesfehérvári Balett Színház október 16-án, kedden 19 órakor a Vörösmarty Színházban. A Bolero című estben öt kortárs táncszínházi darabot visznek színre, három felvonásban. Az előadás előtt közönségtalálkozóra is invitálják a műfaj iránt érdeklődőket – erről tartottak szerdán – táncos ízelítővel fűszerezett – sajtótájékoztatót a Táncházban.

Junior, Szabad tér

Nemzetközi prózamondó verseny diákoknak

2018. október 6.  

A Bársony István Alapítvány idén is meghirdeti a Bársony István Nemzetközi Ifjúsági Prózamondó Versenyt. A verseny célja a természetpróza népszerűsítése, a természet megszerettetése, védelme. A vetélkedőt két kategóriában, az általános és középiskolák diákjai számára írták ki, a jelentkezők Bársony István, Fekete István és Gárdonyi Géza írásaiból választhatnak.

Kulissza, Szabad tér

Nemzetközi társulat a Székesfehérvári Balett Színházban

2018. augusztus 15.  

Évadnyitó társulati ülést tartott a Székesfehérvári Balett Színház kedden a Táncházban. A nemzetközi társulatot az igazgató, Egerházi Attila köszöntötte, akitől megtudtuk: az első premiert decemberben láthatja majd a közönség, amikor a Diótörőt mutatják be a Vörösmarty Színházban. Az eseményen jelen volt a város polgármestere, Cser-Palkovics András is.

Szabad tér

Ismét Fehérváron táncol a világ

2018. augusztus 2.  

Tíz nap múlva, augusztus 11-én kezdődik Székesfehérváron a XXIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. 2018-ban nyolc külföldi együttes mutatkozik be, a hagyományos felvonulás, a műsorok és a táncestek mellett színes családi rendezvények is várják a közönséget. A részletekről ma délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be.

, , ,

Kulissza, Szabad tér

Operettfesztivált rendeztek Veszprémben

2018. június 23.  

Látványos nyitóceremóniával, zenés-táncos programokkal, zászlóforgatókkal csütörtökön kezdődött és vasárnap estig tart az első Rátonyi Róbert Operettfesztivál Veszprémben: Füredi Nikolett, a primadonna lovas hintón, Buch Tibor, a bonviván lóháton vonult be a megnyitóra. A fesztivál művészeti vezetője Keller János, a Vörösmarty Színház színművésze.

,

Szabad tér, Zene

I. Streetfood Feszt Székesfehérváron

2018. június 19.  

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22–24-ig Székesfehérváron is lehet hódolni az utcai kulináris élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek, valamint a kézműves borok és sörök is. Az eseményt kulturális programok kísérik majd: koncertek, játszóház, street art és slam poetry.