Szabad tér, Zene

Népzenével és jazzgálával zárult a Korzó

2016. augusztus 6.   Lőrincz Miklós  

Elérkeztünk az idei Fehérvári KultúrKorzó utolsó estjéhez: augusztus 6-án búcsúzott a közönségtől a két hónapon át tartó zenei eseménysorozat Fehérvár Belvárosában.

A Fehérvári KultúrKorzó keretében június 17-től augusztus 6-ig zenés produkciók, ismert vagy pályakezdő szólisták, duók, triók, zenekarok szórakoztatták a Belvárosban a járókelőket.

Erdőn, mezőn

A búcsúest nyitányaként a Mátyás király-emlékmű tövében az Erdőn, mezőn formáció játszott, és nem titkolták, hogy ezen a néven, ebben a felállásban most először léptek közönség elé. A debütálás jól sikerült, a nézőknek nagyon tetszett ez az érdekes kezdeményezés: Kanalas Attila, Tóth Mátyás és Györe Dávid ugyanis népdalokat játszik, újragondolt kísérettel, ahol a férfi énekhangot nagybőgő és akusztikus gitár kíséri.

A tábor tanári zenekara

A Hotel Magyar Király előtti téren, a IX. Bodajki Jazz Tábor zárógáláján a tábor növendékei mutatkoztak be nagyobb közönség előtt. A Bodajki Jazz Tábort idén augusztus 1–6. között rendezték meg Bodajkon, a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolában. A tábor művészeti vezetője Bágyi Balázs jazz-dob előadóművész, Artisjus-díjas zeneokató, a Magyar Jazz Szövetség elnöke volt. A diákok a magyar jazz-élet fiatalabb korosztályának jeles képviselőitől tanulhattak a hét folyamán. A gála végén a tábor tanári karának jelenlévő tagjai is színpadra léptek: a billentyűknél Oláh Dezső foglalt helyet, gitáron Rieger Attila játszott, a basszusgitárt Kiss G. László vette kézbe, a doboknál természetesen Bágyi Balázs ült, Vörös Janka pedig énekelt.

Perl Gábor, a Project Prometheus vezetője

Az estére, és magára a heteken át tartó eseménysorozatra a koronát a Project Prometheus tette fel. A székesfehérvári tűzzsonglőrök által indított kezdeményezés a környékbeli zsonglőröket fogja össze, alapító tagjaik közül egyes előadók immáron tíz éve jelen vannak Fehérvár kulturális undergroundjában. A Korzón már harmadik alkalommal léptek fel gazdag tárházukkal, amelyben olyan mutatványok szerepelnek, mint például a hosszúbot, a poi, az angyalszárny, a virágpálca, a tüzes legyező, a mazsorettpálca, a tüzes hulahopp vagy a kéztűz.

A látványosságot a gyerekek is nagyon élvezték

A tűzzsonglőrök ezúttal is az Országalmától indultak, és a Fő utcán többször megállva, látványos produkciók kíséretében vitték magukkal a közönséget a Hotel Magyar Király előtti térre, ahová a legtöbb tüzes látványosságot tartogatták. A csapattal a Koronázási Ünnepi Játékok idején kétszer is találkozhatnak rajongóik.

Fotó: Lőrincz Miklós

, , ,